luni, iulie 30, 2007

Steaua - Ceahlaul 2-1 Etapa 1 Liga 1

Startul de campionat aduce, mereu, un plus de crispare. N-a facut exceptie nici intalnirea Stelei cu Ceahlaul, cu atat mai mult cu cat aceasta reprezenta debutul oficial al lui Gheorghe Hagi pe banca tehnica si venea dupa o suita de remize (parca fara sfarsit) din jocurile de pregatire. In aceste conditii, dar si pe fondul faptului ca oaspetii s-au asezat pe mai multe linii in fata portii lui Multescu, Steaua n-a avut un inceput prea fast de joc. In primele 10 minute am notat o singura ocazie, in contul lui Neaga, care a ratat, pentru cativa centimetri, intalnirea cu centrarea foarte buna a lui Nicolita.
Lucrurile pareau sa se complice si mai tare in minutul 12. Atunci, la una dintre putinele iesiri din defensiva ale elevilor lui Hizo, Rusmir a scapat din marcajul lui Dorin Goian, a preluat o pasa pe culoar trimisa de Vranjkovici si, intrat in careu, a fost faultat de Cernea. Vranjkovici a transformat lovitura de pedeapsa si a deschis scorul.

Steaua s-a trezit parca la viata, jucatorii oferind o proba de tarie de caracter. Elevii lui Hagi au pus presiune pe defensiva adversa si, in minutul 16, Multescu a scos cu un reflex de zile mari reluarea din patru metri a lui Banel Nicolita. Peste numai 30 de secunde insa, acelasi Nicolita, deschis excelent in adancime, a scapat singur si a fost faultat la marginea suprafetei de pedeapsa de catre Lucian Goian. Coltescu a aratat, fara ezitari, punctul cu var, iar Dica a egalat.
Din acel moment, Steaua a impins mereu jocul spre poarta lui Multescu. Au fost multe erori individuale, semn ca la capitolul relatii de joc mai este de lucru, dar si cateva ocazii mari. Neaga a fost blocat in 6 metri de Lucian Goian la o centrare a lui Croitoru (minutul 31), apoi Dica a sutat intr-un aparator, din 12 metri (38), pentru ca, trei minute mai tarziu, tot el sa suteze in transversala, din 14 metri, la capatul unei faze construite de Croitoru si Neaga.

Repriza secunda a inceput cu o ocazie a lui Neaga, dupa care au iesit la rampa Dica si Nicolita. Mai intai, in minutul 53, centrarea celui din urma, l-a gasit nemarcat pe „decarul” Stelei, dar acesta a gresit tinta. A fost repetitia pentru golul victoriei, venit cinci minute mai tarziu. Nicolita a centrat perfect, iar lovitura de cap a lui Dica, din intoarcere, a trimis mingea in coltul lung, in plasa laterala. Dica avea sa treaca pe langa hat-trick si in minutul 68, cand Multescu, batut dintr-o lovitura libera de la 22 de metri, a fost salvat de bara laterala. Au mai trecut pe langa gol Nicolita (scapat singur, a sutat pe langa, de la 14 metri, in minutul 75), Nesu, care a incercat un euro-gol, Multescu respingand in corner sutul trimis catre vinclu, in coltul scurt (min.77), dar pana la final nu s-a mai marcat.

STEAUA - CEAHLAUL 2-1

Marcatori: N. Dica (14 - penalty si 63) / Vranjkovici (12 - penalty)
STEAUA: Cernea- P. Marin, D. Goian, Rada, Nesu- Nicolita, M. Radoi, Bostina (51, D. Zaharia), M. Croitoru (71, Lovin) - N. Dica, Neaga. Antrenor: Gica Hagi.
CEAHLAUL: Multescu- Nohai (43, L. Floricel), L. Goian, Avadanei, M. Iordache (39, Vitelaru)- Schumacher, Forminte (69, Cebotaru), Vranjkovici, Rusmir- M. Oprea, V. Frunza. Antrenor: Viorel Hizo.
Stadion: „Steaua”; Spectatori: - ; Eliminati: Neaga (90), Vranjkovici (90·2), Rusmir (76), Arbitri: S. Coltescu 4 - C. Savu 4, A. Onita 4.

Sursa: SteauaFc & EVZ

Niciun comentariu: