joi, iunie 28, 2007

Noul N&D

Luni seară, pe o ploaie măruntă şi deasă, Hagi a dorit să-şi vadă pentru prima oară echipa la lucru. A împărţit lotul în două echipe a cîte 10 jucători, apoi a dat startul unui meci pe un teren redus, de doar 70 de metri lungime şi 30 lăţime. "Albii" Vîtcă - Bădoi, Pintilii, Prunescu, Petre Marin - Croitoru, Paraschiv, Lovin, Ochiroşii - Adi Ilie i-au avut adversari pe "albaştrii" Cernea - Saban, Tudose, Eugen Baciu, Neşu - Guriţă, Ovidiu Petre, Gigel Coman - Dică, Neaga.
După modul în care a alcătuit cele două echipe, Regele a lăsat clar să se întrevadă ce posturi le pregăteşte nou veniţilor. Bădoi a fost trecut fundaş dreapta, avîndu-l partener de bandă pe Croitoru, Neaga a fost preferat lîngă Dică, undeva ca atacant stînga, exact ce a jucat în ultimul an şi în Coreea, iar Guriţă a evoluat mijlocaş dreapta, cu sarcini ofensive.
Hagi şi-a pus gluga pe cap, pentru a se feri de ploaie, s-a dus pe margine şi a urmărit în tăcere meciul, alături de secundul Pedrazzini, fără să dea vreo indicaţie. Prima repriză le-a aparţinut albilor, care au şi reuşit să marcheze prin Ochiroşii, însă Vîtcă a făcut minuni în faţa lui Neaga, aflat într-o formă de zile mari.

La reluare, Dică şi-a intrat şi el în mînă şi, după o primă ratare, a egalat în urma unei faze în care şi-a umilit colegii şi l-a învins cu stîngul pe Cernea. Tandemul Neaga - Dică a fost de neoprit şi primul a ratat o nouă ocazie, şut razant cu bara, puţin peste, iar după doar cîteva minute Rică a şi marcat. Cursă pe dreapta Dică, centrare perfectă în faţa porţii şi Neaga, venit la bara a doua, a reluat simplu, în vinclul lui Cernea.
Finalul le-a aparţinut tot "albaştrilor", Neaga trimiţînd o minge "covrig" în careu, la firul ierbii, însă Guriţă n-a ajuns la minge. Atacantul revenit din Coreea de Sud pare să se fi acomodat perfect cu stilul echipei. În plus, fiind obişnuit cu ritmul draconic de pregătire din Asia, se antrenează şi suportă cu mare uşurinţă şedinţele fizice ale lui Hagi, astfel că la meciul de ieri fost unul dintre cei care au alergat cel mai mult.
Sursa: GSP

Niciun comentariu: