joi, mai 10, 2007

Steaua-Ceahlaul 2-0 Etapa 31 Liga 1


Obligată să cîştige pentru a nu da cu piciorul cadoului venit din Ştefan cel Mare, Steaua a început oarecum prudent. Uneori precipitat. Jocul a adus însă ocazii la poarta lui Fedorenko, cea mai mare fiind irosită de Badea (35), cînd acesta l-a driblat pe portar, dar a fost deposedat de Lucian Goian. În prealabil, Nicoliţă ridicase tribuna în picioare (17) cînd a trimis cu capul peste poartă.
Nemţenii au venit să îşi dea viaţa în Ghencea
. Pressing năucitor, talpa la tibie şi mai sus dacă se poate, apoi pase pe vîrfuri. Au ratat în prima parte prin Rusmir (15), Vrăjitoarea (26) şi Cebotaru (33). Acesta din urmă putea marca lejer, dar a fost blocat în ultima clipă de Baciu. Era puţin probabil ca moldovenii să reziste acestui ritm şi în partea secundă. Repriza s-a încheiat cu tribuna cerîndu-l pe Elton. Spectatorii erau ultimii care nu făcuseră schimbări la Steaua pînă acum.
Gazdele au reluat atacurile după pauză, dar Nicoliţă şi Lovin (50, 56) n-au nimerit poarta. A făcut-o însă Petre Marin (58), cap în viteză după o centrare a lui Cristocea. Steaua a rezolvat meciul 6 minute mai tîrziu, cînd Victoraş Iacob, după o cursă de 30 de metri, l-a executat pe colţul lung pe Fedorenko. Badea a vrut să îl imite în minutul 76, dar mingea trimisă de el a lovit transversala. Dică a intrat şi el în festivalul aplauzelor, şutînd spectaculos (81), dar Fedorenko era la post.
Meciul s-a terminat cu Elton ovaţionat
, cu Nicoliţă ratînd halucinant de două ori în aceeaşi fază şi cu un calcul simplu: Steaua mai are nevoie de două victorii şi de un egal pentru a merge în preliminariile Ligii. Dar traseul poate fi mai lejer dacă şi CFR va mai face vreun pas greşit.

STEAUA-CEAHLAUL 2-0

Marcatori: P. Marin (60), V. Iacob (66)
Steaua: Cernea- P. Marin, D. Goian, E. Baciu, G. Coman- Nicolita, Lovin, S. Paraschiv (83, Dica), Cristocea (75, Ov. Petre) - V. Iacob (67, Elton), V. Badea. Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Ceahlaul: Fedorenko- Purica (68, Banuta), L. Goian, Nohai, Iencsi, Barna- Cebotaru, Forminte (71, Vasaie), Rusmir (75, M. Ilie) - I. Enache, Vrajitoarea. Antrenor: Aurel Sunda.
Stadion: „Steaua”; Spectatori: 20.000
Arbitri: A. Helesteanu- D. Burloiu, Ed. Ungureanu.
Sursa: GSP

Niciun comentariu: