marți, ianuarie 23, 2007

Dică stă 6 luni!

Dică a suportat ieri o operaţie de două ore la ligamentul încrucişat, a înnoptat în spital şi a aflat că va putea juca din nou abia la finalul lui iulie.
Ieri dimineaţă, Dică s-a trezit la ora 8:30, în camera sa de la hotelul Amadeus din Bologna. Peste 90 de minute s-a urcat în maşină, alături de grecul Nikos, şi a fost dus la spital. Profesorul Mario Marccaci l-a aşteptat în sala de operaţii. Verdictul pus de medicul italian, după efectuarea artroscopiei, era crud: ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul drept.
Intervenţia chirurgicală a durat două ore
. Mediul ortoped Diaconescu de la Spitalul Sf. Ioan a explicat în ce a constat aceasta. "I s-au luat porţiuni de tendoane fie din tendonul rotulian, fie din ţesuturile coapsei. Ligamentul rupt nu mai putea fi refăcut, ci i s-a înlocuit. Aceste transplanturi i s-au făcut în cadrul aceleiaşi operaţii, din cauza asta intervenţia durează mai mult decît una la menisc", a declarat respectivul medic.
Dică a aflat ieri şi cît va fi nevoit să stea departe de gazon. "Această operaţie, în trecut, era una complicată, acum, cu noua tehnologie folosită de medici, nu mai e grea, însă presupune o perioadă mare de refacere, de recuperare", a explicat ieri Pompiliu Popescu, medicul echipei naţionale a României. Perioada de pauză pe care Dică o va lua se va situa în jurul a 6 luni, astfel că, cel mai devreme, ar putea apărea din nou pe gazon la finalul lunii iulie.

"Cînd ai ruptură de ligament şi te operezi, contează mult să te ajute organismul la recuperare, însă mai devreme de 6 luni nu poate reveni"-Pompiliu Popescu.
"Lui Dică i s-a întîmplat cea mai mare nenorocire, trebuie să existe un responsabil pentru aceste accidentări, nu cred că este ghinion decît în măsură foarte mică"-Dumitru Tudor, impresarul lui Dică

Cum perioada estimată pentru revenirea lui Dică este finalul lunii iulie, practic, obiectivul principal în recuperarea stelistului va fi ca el să fie apt de joc pentru debutul sezonului viitor. Ţinta este ca el să poată fi folosit în cazul în care Steaua va ajunge din nou să dispute turul doi preliminar al Ligii Campionilor, fază programată pentru 31 iulie şi 7 august.
Sursa: GSP

Niciun comentariu: