vineri, decembrie 22, 2006

"Jucatorul anului 2006" Nicolae Dica

În doi ani, stelistul Nicolae Dică a parcurs bărbăteşte, fără să se plîngă, o adevărată Golgotă: de la furia fanilor şi îndoiala conducerii, a ajuns să fie ales fotbalistul lui 2006.
Primul laureat al anchetei Gazetei Sporturilor, în '66, a fost Nicolae Dobrin, iar acum, cîştigător este un alt talent de excepţie din Trivale, Nicolae Dică. După 40 de ani, cercul se închide. Dică a ştiut mereu că pe umerii stau multe poveri. În momentele de cumpănă, şi nu a avut puţine, recunoştea: "Ştiu, trebuie să marchez mereu, altfel nimeni nu mă va ierta!".
2006 a fost anul lui Dică. În noiembrie 2004 era la cuţite cu fanii Stelei, care îi cereau plecarea. Conducătorii din Ghencea începuseră să se îndoiască de el. Chiar Dică avea propriile coşmaruri. A pus capul în pămînt şi, gol cu gol, şi-a recucerit iertarea, simpatia, iubirea şi încrederea. În 2006 a fost decisiv pentru titlul cucerit de roş-albaştri în vară. La fel şi în campania din Cupa UEFA, încheiată atît de tragic, la Middlesbrough, la un minut de finală. Practic, a adus toate cele 5 puncte ale Stelei în Liga Campionilor: dubla de la Kiev, vinclul cu ucrainenii pe Ghencea, voleul de generic de la Lyon. Golurile lui au fost echivalente cu a treia calificare consecutivă a Stelei în primăvara europeană. La echipa naţională, tot Dică a decis preţioasa victorie din Albania: a marcat şi a scos penaltyul transformat de Mutu. A reuşit aproape tot ce şi-a propus.

Niciun comentariu: